Lampbyte

Om din bils lampa går sönder är det viktigt att du ser till att byta ut den så fort så möjligt. Trasiga lampor påverkar säkerheten för din körning då sikten försämras. I dagsljus kan det vara svårt att se om ens lampor har gått sönder, var därför noga med att frekvent lysa mot ett föremål eller dylikt när du startar din bil för att säkerställa att dina lampor fungerar. Det kan dessutom bli en väldigt dyr affär då du kan riskera böter från polisen på upp till 1600 kr, då du måste ha fungerande lampor för helljus och halvljus när du kör din bil.

Det finns flera olika typer av lampor, med olika timmar livslängd. Vilken du ska/kan ha beror mycket på biltyp, det kan därför vara värt att undersöka om din bil kan använda sig av lampor med längre livslängd.

 

Vad kostar egentligen lampbyte?

Det kan vara svårt att rakt av säga hur mycket du kommer få betala för att byta din bils lampa, men du kan alltid fråga om pris för att säkerställa innan du går med på byte.

Det kan vara komplicerat att byta lampa, därför rekommenderar vi att du använder dig av en verkstad för lampbyte på din bil. Det finns även flera olika anledningar till att din bils lampa slutar fungera från första början, vilket innebär att om du stoppar i en ny glödlampa i din bil så kan den gå sönder igen efter bara någon dag. Låt därför en professionell kika på din bils lampor för bästa resultat!